Ponieważ jest to produkt o zachwycającym smaku, świetny dla Twojego układu odpornościowego i łatwy do włączenia w codzienną dietę.
Zawiera 3-5 razy więcej witaminy C, a przy tym mniej tłuszczy nasyconych i cholesterolu niż mleko krowie.
Posiada o 50% mniej tłuszczu i 10 razy więcej żelaza.
Na mleko wielbłądzie nie ma żadnych znanych alergii ani skutków ubocznych.
Nie zawiera β-laktoglobuliny i β-kazeiny, najbardziej alergennych substancji w mleku krowim.
Zawiera dużo wapnia, miedzi, magnezu, manganianu, sodu, cynku i potasu.
Łatwo się trawi.
Posiada właściwości przeciwzapalne, przeciwgrzybicze, przeciwwirusowe i antybakteryjne.
Jest bogate w witaminy: A, B1, B2, D, E.
Wzmacnia nasz układ odpornościowy.
Wspomaga terapię u osób autystycznych,
Zmniejsza wzrost komórek nowotworowych.
Obniża poziom cholesterolu we krwi.
Zawiera laktoferyne.